αλλεργία ακάρεων σκόνης προετοιμασία για το ραντεβού σας

Αν αντιμετωπίζετε ρινική καταρροή, φτάρνισμα, συριγμό, δύσπνοια ή άλλα συμπτώματα που μπορεί να σχετίζονται με μια αλλεργία, πιθανότατα θα ξεκινήσετε βλέποντας τον οικογενειακό σας γιατρό ή τον γενικό ιατρό. Επειδή οι ραντεβού μπορεί να είναι σύντομες και συχνά υπάρχουν πολλά σημεία για να καλύψετε, είναι καλή ιδέα να προετοιμαστείτε προτού πάτε.

Η προετοιμασία μιας λίστας ερωτήσεων θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας μαζί. Για συμπτώματα που μπορεί να σχετίζονται με την αλλεργία ακάρεων σκόνης, μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας περιλαμβάνουν

Τι μπορείς να κάνεις

Εκτός από τις ερωτήσεις που έχετε προετοιμάσει να ζητήσετε από το γιατρό σας, μην διστάσετε να κάνετε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας

Ο γιατρός σας πιθανόν να σας ζητήσει μια σειρά ερωτήσεων. Εάν είστε έτοιμοι να απαντήσετε σε αυτές, μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο για να ξεπεράσετε τα σημεία στα οποία θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο. Ο γιατρός σας μπορεί να σας ρωτήσει

Εάν έχετε ήδη διαγνωστεί με άσθμα και έχετε δυσκολία στη διαχείριση της νόσου, ο γιατρός σας μπορεί να σας μιλήσει για πιθανότητα αλλεργίας. Παρόλο που οι αλλεργίες αποτελούν σημαντικό παράγοντα για το άσθμα, η επιρροή της αλλεργίας στη σοβαρότητα του άσθματος δεν είναι πάντοτε προφανής.

Ο αντίκτυπος της αλλεργίας στη γύρη μπορεί να είναι αξιοσημείωτος επειδή η αλλεργία είναι εποχιακή. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε περισσότερες δυσκολίες στη διαχείριση του άσθματος σας για μικρό χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η αλλεργία των ακάρεων σκόνης, από την άλλη πλευρά, οφείλεται σε κάτι στο οποίο είστε εκτεθειμένος σε κάποιο βαθμό. Ως εκ τούτου, μπορεί να μην το αναγνωρίσετε ως παράγοντα που περιπλέκει το άσθμα σας όταν, στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι μια πρωταρχική αιτία.

Αν υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε αλλεργία από ακάρεα σκόνης, ακολουθήστε τα βήματα για να μειώσετε τη σκόνη του σπιτιού, ιδιαίτερα στην κρεβατοκάμαρά σας. Κρατήστε την κρεβατοκάμαρά σας καθαρή, αφαιρέστε την ακαθαρσία συλλογής σκόνης και πλύνετε τα κλινοσκεπάσματα σε ζεστό νερό που είναι τουλάχιστον 130 F (54,4 C).

Θέματα για άτομα με άσθμα

Τι μπορείτε να κάνετε εν τω μεταξύ