συνηθισμένο

Χρήσεις για Dritho-Scalp

Θεραπευτική κατηγορία: Αντιψωριασική

, αυτό το φάρμακο είναι διαθέσιμο μόνο με τη συνταγή του γιατρού σας.

Μόλις ένα φάρμακο εγκριθεί για εμπορία για μια συγκεκριμένη χρήση, η εμπειρία μπορεί να δείξει ότι είναι επίσης χρήσιμη για άλλα ιατρικά προβλήματα. Παρόλο που η χρήση αυτή δεν περιλαμβάνεται στην επισήμανση των προϊόντων, η ανθραλίνη χρησιμοποιείται σε ορισμένους ασθενείς με την ακόλουθη ιατρική κατάσταση

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για αυτό το φάρμακο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Μελέτες για αυτό το φάρμακο έχουν γίνει μόνο σε ενήλικες ασθενείς και δεν υπάρχουν ειδικές πληροφορίες που να συγκρίνουν τη χρήση της ανθραλίνης σε παιδιά με χρήση σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Πολλά φάρμακα δεν έχουν μελετηθεί ειδικά σε ηλικιωμένους. Ως εκ τούτου, μπορεί να μην είναι γνωστό εάν δουλεύουν ακριβώς όπως κάνουν στους νεότερους ενήλικες ή αν προκαλούν διαφορετικές παρενέργειες ή προβλήματα σε ηλικιωμένους. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση της ανθραλίνης στους ηλικιωμένους με χρήση σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Πριν από τη χρήση του Dritho-Scalp

Δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες στις γυναίκες για τον προσδιορισμό του κινδύνου για βρέφη κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ζυγίστε τα δυνητικά οφέλη από τους πιθανούς κινδύνους πριν πάρετε αυτό το φάρμακο ενώ θηλάζετε.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Ενημερώστε τον επαγγελματία υγείας σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε άλλο φάρμακο συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα (εξωχρηματιστηριακά [OTC]).

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων ενδέχεται να επηρεάσει τη χρήση αυτού του φαρμάκου. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Αυτή η ενότητα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ορθή χρήση ενός αριθμού προϊόντων που περιέχουν ανθραλίνη. Μπορεί να μην είναι συγκεκριμένη για το Dritho-Scalp. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά.

Κρατήστε αυτό το φάρμακο μακριά από τα μάτια και τους βλεννογόνους, όπως το στόμα και το εσωτερικό της μύτης.

Μην εφαρμόζετε αυτό το φάρμακο σε φουσκωμένες, ακατέργαστες ή αιωρούμενες περιοχές του δέρματος ή του τριχωτού της κεφαλής.

Μην χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο στο πρόσωπο ή στα όργανα του οργανισμού σας ή στις πτυχές και τις πτυχές του δέρματός σας. Εάν έχετε απορίες σχετικά με αυτό, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Χρησιμοποιήστε αυτό το φάρμακο μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες. Μην το χρησιμοποιείτε περισσότερο, μην το χρησιμοποιείτε συχνότερα και μην το χρησιμοποιείτε για περισσότερο χρόνο από ότι διέταξε ο γιατρός σας. Για να γίνει αυτό μπορεί να αυξηθεί η πιθανότητα παρενεργειών.

Το Anthralin μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εφαρμόζεται το βράδυ και επιτρέπεται να παραμείνει στις πληγείσες περιοχές μια νύχτα, στη συνέχεια πλένεται το επόμενο πρωί ή πριν από την επόμενη εφαρμογή. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να εφαρμοστεί και να παραμείνει στις πληγείσες περιοχές για σύντομο χρονικό διάστημα (συνήθως 10 έως 30 λεπτά), στη συνέχεια ξεπλένεται. (Αυτό ονομάζεται σύντομη θεραπεία επαφής.) Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει ακριβώς πώς θα χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο. Εάν έχετε απορίες σχετικά με αυτό, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Το Anthralin μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο φυσιολογικό δέρμα. Εάν συμβαίνει αυτό, η βαζελίνη μπορεί να εφαρμοστεί στο δέρμα ή το τριχωτό της κεφαλής γύρω από τις πληγείσες περιοχές για προστασία.

Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα ανθραλίνης μόνο στην πληγείσα περιοχή του δέρματος ή του τριχωτού της κεφαλής και τρίψτε απαλά και καλά.

Αμέσως μετά την εφαρμογή αυτού του φαρμάκου, πλύνετε τα χέρια σας για να αφαιρέσετε οποιοδήποτε φάρμακο μπορεί να είναι πάνω τους.

Για ασθενείς που χρησιμοποιούν ανθραλίνη για θεραπεία βραχείας επαφής (συνήθως 10 έως 30 λεπτά)

Για τους ασθενείς που χρησιμοποιούν τη μορφή κρέμας ανθράλίνης για θεραπεία κατά τη διάρκεια της νύχτας

Για τους ασθενείς που χρησιμοποιούν τη μορφή αλοιφής ανθραλίνης για θεραπεία κατά τη διάρκεια της νύχτας

Η δόση αυτού του φαρμάκου θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις αυτού του φαρμάκου. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Η σωστή χρήση της ανθραλίνης

Εάν παραλείψετε μια δόση αυτού του φαρμάκου, εφαρμόστε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, αν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη δόση, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο κανονικό σας πρόγραμμα δοσολογίας.

Αποθηκεύστε το φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα, την υγρασία και το άμεσο φως. Κρατήστε από το πάγωμα.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Το Anthralin μπορεί να λερώσει το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια, τα ρούχα, τα κλινοσκεπάσματα ή τη μπανιέρα ή το ντους. Η κηλίδα στο δέρμα ή στα μαλλιά θα φθαρεί αρκετές εβδομάδες μετά τη διακοπή της χρήσης του φαρμάκου. Μερικοί τρόποι για την πρόληψη ή τη μείωση της χρώσης της ανθραλίνης περιλαμβάνουν

Το Anthralin έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί όγκους στα ζώα. Ωστόσο, δεν έχουν αναφερθεί αναφορές ανθραλίνης που προκαλούν όγκους στους ανθρώπους.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Επικοινωνήστε με το γιατρό σας το συντομότερο δυνατόν, εάν συμβεί κάποια από τις παρακάτω ανεπιθύμητες ενέργειες

Προφυλάξεις κατά τη χρήση του Dritho-Scalp

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαθεσιμότητα μόνο Rx

Εγκυμοσύνη Κατηγορία C Ο κίνδυνος δεν μπορεί να αποκλειστεί

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Η ψωρίαση Humira, η μεθοτρεξάτη, το Remicade, η κυκλοσπορίνη, η Stelara, η infliximab, η adalimumab, η ακτιρετίνη, το Soriatane, το Trexall, το Neoral, το Gengraf, το Rasuvo, το ustekinumab, το Inflectra, το Otrexup.

Δυσμενείς επιδράσεις Dritho-Scalp

Dritho-Scalp (τοπική ανθραλίνη)